Ovnsbakt aubergine

Screenshot_2016-04-20-21-01-17-1Matlysten har vært litt dårlig den siste tiden, men det gikk over i ett nanosekund da jeg fikk øye på en helt perfekt aubergine hos Guttas Gårdsbutikk . Aubergine inneholder lite kalorier og er proppfull av fiber. En av mine favorittretter gjennom tidene er «Pasta Garabaldi» med grillet aubergine fra (den nå pensjonerte) restauranten La Gondola i Moss. Jeg delte den vakre grønnsaken i to og helstekte den i ovnen med mozzarella, tomat, chili og tørket oregano. Etter steking toppet jeg den med litt finhakket sitronverbena. Aubergine er en grønnsak jeg kommer til å bruke mye fremover. Den er nydelig å grille og passer perfekt til all slags kjøtt og fisk.

Slik lager du deg et sunt og deilig måltid med aubergine:

 

 

Screenshot_2016-04-20-20-56-50-1

1 aubergine
Olivenolje
Urtesalt

Mozzarella
Tomat
Chili
Oregano
Olivenolje

Screenshot_2016-04-20-21-59-52-1.pngSett ovnen på 200 grader.
Del auberginen i 2. Salte den og la den ligge for å trekke ut en del fuktighet i ca 20 minutter. Steker du aubergine i skiver trenger du ikke å salte først.
Pensle auberginen med litt olje og forstek den i 15-20 minutter på 200 grader.

Screenshot_2016-04-20-22-03-54-1.pngTa auberginen ut av ovnen og topp med finrevet mozzarella eller en hel mozzarella i skiver. Skjær tomat i skiver og legg oppå mozzarellaen. Krydre tomaten med finhakket chili, kvernet pepper og tørket oregano. Sett tilbake i ovnen i ca 10 minutter på 200 grader.

Screenshot_2016-04-20-21-01-17-1Etter steking strør du finhakket basilikum eller annen urt over. Jeg brukte sitronverbena som dufter og smaker helt nydelig med et hint av sitron. Ja, det ligger jo litt i navnet.
På grunn av få kalorier, sunt fett og mye fiber er dette en grønnsak det lønner seg å ha i alle slags gryter, på grillspyd og et strålende alternativ til poteter, ris og pasta.

Screenshot_2016-04-20-18-08-17-1.pngAubergine, deilig bifftomat og sitronverbena er fra Guttas Gårdsbutikk i Råde. De har akkurat åpnet gårdsutsalget og har masse flotte grønnsaker, frukt, egg, middelhavsprodukter, italiensk is, blomster etc.. Sjekk ut facebook siden deres HER.

 

 

 

 

Reklamer

Om snikgjest.no

Matglad hobbykokk
Dette innlegget ble publisert i Glutenfri, Grillmat, lchf, Lunsj, Meatfree, Middag, Oppskrift og merket med , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Ovnsbakt aubergine

 1. Kirsti M H sier:

  Pasta Garabaldi fra La Gondola var min absolutte favoritt også, og et stort savn… Kan du klare å trylle frem en oppskrift som kan ligne…? 😉🙏🏻

  • snikgjest.no sier:

   Får vann i munnen av å tenke på det, Kirsti 😍 Mye av hemmeligheten lå nok i den hvite sausen. Hva tror du? Kanskje vi kan få det til sammen? Hvilke krydder? Tørket oregano og..? Aubergine, kjøttdeig, bacon.. Hva mer?

   • Kirsti M H sier:

    Enig i alt du skriver om hvilke hovedingredienser retten hadde (pluss penne), men jeg er dessverre veldig dårlig på å tippe / kjenne igjen «skjulte» ingredienser, så det er lite hjelp å hente fra meg er jeg redd … 😩 Mulig forresten det var skinke i stedet for bacon? Kan det også ha vært en slags «kavring» på toppen, i tillegg til ost…?
    Ingen som kjenner innehaverne og kan spørre?! 🤪😆

   • snikgjest.no sier:

    Vi er jo allerede litt på vei nå 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s